Vår egen yogaform

VÅR EGEN YOGAFORM

Sanayoga är mer än bara en träningsform. Den skall väcka intresse hos varje elev att utveckla hela sin livsstil...


BAKGRUND - hur Sanayoga blev till... 

Tanken på en egen yogaform föddes när jag skadade min rygg efter många år av flitig och mycket prestationsfokuserad yogaträning. Jag fick då inse att min kropp och hållning var obalanserad och att mina svaga muskler hade försvagats ännu mer under åren av en alltför ensidig yogaträning.

Min bakgrund som personlig tränare, livsstilscoach, näringsterapeut och kanske framför allt "anatomi-nörd" fick mig ändå att till slut att ta tag i min trötta och försvagade kropp och göra en radikal förändring.

Mina personliga coacher och mentorer, som redan tidigare hade påpekat att min träning var alltför enformig och presterande, stöttade denna förändring fullt ut. Det bästa tipset jag fick var att leta efter mina svaga länkar.

Enorm smärta och en vägran att ta värktabletter gav mig inget annat val än att backa väldigt mycket i min träning. Ett träningspass kunde då bestå av att rulla ut yogamattan och ligga en stund i meditation och andas. Sedan att väldigt lugnt stå i en låg lunge (idag basövning i Sanayoga) där jag jobbade längre med den svaga sidan. Därefter några övningar i postural terapi innan avslutning.

Detta gjorde jag varje dag och det dröjde inte länge innnan min kropp svarade positivt. Därefter letade jag reda på nästa svaga länk och jobbade vidare med den osv.

Under läkningsprocessen lärde jag mig framför allt att lyssna på kroppen. Jag undvek allt som gjorde ont, jobbade med den svagaste länken och jag såg dessutom över hela min livsstil. Jag började dricka mer vatten, gjorde detoxkurer, höjde mitt pH värde i kroppen, förstärkte en redan stark växtbaserad kost med ännu mer välgörande kosttillskott, ökade mängden sömn och arbetade med att förbättra tankar och inställning. Mina insikter och positiva resultat styrde sammantaget tankarna till en egen yogaform att förmedla till mina egna elever. En sund och förnuftig träning som ser till hela livsstilen och är i ett ständigt flöde. Så föddes Sanayoga....

Idag har vi 14 olika former av Sanayoga där grunden alltid är flöde (flow). Med "flow" menar vi att allt skall flöda i kroppen för att fungera optimalt. Gäller såväl andning, rörelser, styrka, balans, rörlighet, koordination, hållning, rening, intag av rent vatten som näring, sömn, vila, återhämtning, närvaro och våra tankar.

Oavsett vilket pass en elev väljer så skall passet skapa förutstättning till mesta möjliga "flow" och till att lära sig lyssna mer på kroppen. Sedan är det upp till var och en att själv välja de steg man är redo att ta på sin väg till sin optimala hälsa.

Vi kan aldrig uppnå optimal hälsa utan att röra på oss. Därför skall vi välja träning som är roligt och givande på alla sätt. Vi erbjuder Sanayoga, perfekt för både kropp och sinne. Sanayoga är sund och förnuftig yoga där störst effekt uppnås genom att leta upp och stärka dina svaga länkar...

Formen är vår egen och är skapad och formad utifrån Hanna Larssons många år av arbete med träning, hälsa, livsstil och rörelse. Den möter de flesta obalanser vi bär på och stärker kroppen inifrån och ut. Du kan förbättra hållning, balans och koordination, öka din smidighet, få ökad kroppsmedvetenhet, ökat mentalt fokus samt prestera mer. Svettning är ett bra sätt för kroppen att göra sig av med gifter och slaggprodukter, därför har vi varmt i yogasalen. Värmen, ligger på ca 27-28 grader, bidrar även till att göra själva träningen mer skonsam.


För all utveckling krävs utmaning men Sanayoga handlar mer om att anpassa din träning efter kroppen än att klara avancerade positioner.

Stort fokus läggs på:

  • Att lyssna och förstå kroppens signaler.
  • Att lära sig och förstå andningen. 
  • Att lära sig röra sig rätt utifrån kroppens anatomi.
  • Att leta efter svaga muskler och stärka upp dessa.
  • Att öka på balansen mellan kroppens fram- och baksida.
  • Att stabilisera leder, ligament och höfter.
  • Att skapa balans mellan rörlighet och styrka m.m.
  • Att se kroppen som en helhet där allt påverkas.

På våra yogaklasser övar du styrka, balans, andning och rörlighet samtidigt som du stressar av mentalt. Vi rekommenderar alla att träna Sanayoga för att lära sin kropp att röra sig rätt. Den fungerar som enda träning eller som komplement till annan. Välj mellan olika varianter: Sanaflow, Sanadetox, Sanaslow, Sanacore, Sanaenergize, Sanafoundation, Sanaoptimal m.fl. 

Våra klasser fungerar för alla men lyssna på din kropp och anpassa intensiteten efter din dagsnivå.
Skala bort vad ditt sinne vill göra på mattan och fokusera istället på vad din kropp behöver genom att lyssna på den. Yoga aldrig när du är sjuk eller känner att energin är för på tok för låg. Då balanserar du dig alltid snabbast med mer vila, återhämtning och sömn. Kom ihåg att hela livsstilen påverkar vårt välmående, ex. sömn, vila, återhämtning, näring, vatten, solsken, tankar, relationen m.fl

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.