Klassförklaringar

VÅRA SANAYOGA KLASSER
I Tidsbokeren kan våra kunder med ett aktivt 10-, 20- eller Årskort boka plats online på ordinarie yogaklasser. Där finns även datum för våra Intro-Lördagar, Föreläsningar och Workshops. Samtliga våra klasser är lärarledda.

 

Flow/Livsstil - Nyhet! Passar Alla
”Det tar 21 dagar att skapa en vana, 90 dagar att göra den till en livsstil”. En klass som kan hjälpa dig ta stora steg till din optimala hälsa. Inleds med tips och kunskap om någon av länkarna i vårt Sanakoncept. Därefter kör vi ett Flowpass. Bokas gång för gång i Tidsbokaren eller i vår reception. Ditt träningskort gäller.

Energize 45 - Passar alla
Morgonträning är en perfekt start på dagen och ett effektivt sätt att få sin träning avklarad. Den största konkurrenten är sängen men det kan även handla om tid. Vi vet att vissa har svårt att hinna träna innan jobbet, därför finns nu denna klass kl.06:30-07:15. Kort och effektiv fyller den dig med energi för en fantastisk dag!

Optimal - Nu även som kvällsklass - Passar Alla
Kroppen behöver hela tiden utmanas för att utvecklas och bli starkare. För optimal hälsa krävs rörlighetsträning, konditionsträning. styrketräning, balansträning och mental träning. På Sana Optimal får du allt detta. Om du vill tar du hjälp av olika träningsredskap för att aktivera musklerna extra och utmana kroppen med mer än bara kroppstyngd. Övningarna varvas med Sanayoga rörelser och synkroniseras med andning.

Flow - Passar alla
Vår grundläggande yogaträning som genomsyrar samtliga klasser. Formen är skapad utifrån kroppens eget behov av att stärka svaghet, sträcka ut stelhet, balansera och stabilisera vår hållning. Rörelserna är funktionella och tränar kroppen på det sätt vi normalt skall kunna röra oss obehindrat i.  Detta pass ger din hjärna vila samtidigt som din fysiska kropp tränas. Se även FR nedan*

Foundation - Passar alla
Vår längsta klass, ypperlig för ”tekniknördar” där vi tränar våra grundläggande yogarörelser och lär oss massor om hur kroppen fungerar funktionellt. Vi arbetar extra med våra svagheter och stärker dessa. Rörelserna fokuserar mest på baksida och core och vi utmanar med rörelser som kräver en hel del tålamod. Förbered dig på roliga klasser som alltid är olika.

Detox FR* - Passar alla
Vi utsätts dagligen för gifter från maten vi äter, luften vi andas och produkter vi använder. Passet fokuserar på utrensande rörelser som bl.a. inkluderar vridningar och rotationer. Förbered dig på att svettas rejält. Se även FR nedan*

Hips - Passar alla
Många obalanser startar i höfterna. Ett bra pass att gå på regelbundet för att öppna upp, stärka och balansera muskulaturen i och omkring höfterna. Gör att du rör dig smidigare i din vardag och i annan träning. Vi jobbar även med den djupa bukmuskulaturen. Se även FR nedan*

Relax - Passar alla
Vår lugnaste klass med lite mjukare rörelser. Fortfarande fysiskt men med fokus på andningsträning ger det möjlighet att slappna av, släppa spänning och skapa balans i sinnet. Ett pass för att lära sig stressa av.

Strength - Passar alla
Optimal hälsa kräver en stark kropp och knopp. Klassen utmanar med kroppsviktsövningar. Lite mer fokus på överkropp men stärker hela kroppen och ger mental styrka 

Core - Passar alla
Nyckeln för optimal kroppshållning. Här tränas ländrygg och mage i varierande övningar med synkroniserad andning. Lite extra fokus på djup magmuskulatur. 

Energize - Passar alla
Här öppnar vi upp framsidan på kroppen som ofta förkortats och blivit stram av sittande vid skrivbordet och bakom ratten. Ett lite snabbare tempo som ökar energi, vi kallar den vår ”kaffe-kick”.

Slow - Passar Alla
Vår långsammaste klass med syfte att lära kropp och knopp att kommunicera bättre.  Stärker hela kroppen, ökar rörlighet samt stabiliserar höfter och axlar. Långsammare övergångar mellan rörelserna där vi utmanar sinnet genom att stanna i övningarna lite längre.

Basic (kallades tidigare terminskurs) - Passar Alla
Här lär du dig Sanayogans olika delar i ett lite långsammare tempo. Mycket kunskap via repetion av grunder. Boka gång för gång i Tidsbokaren eller köp 20-kort för fast plats på en av Basic-klasserna. Optimal för ny elev, efter uppehåll och för repetition.

Intervall - Passar alla
Sanayoga rörelser varvas med intervaller. Pulsen utmanas, kondition och skelett stärks men med mindre slitage på kroppen än vid. ex. en löprunda. Otroligt effektiv träning där fettförbränning ökar även efter avslutad klass. Förbered dig på svett! Passar alla, otränad elev erbjuds alltid enklare alternativ.

Sana Man - Specialklass för herrar i alla åldrar och nivåer.
Eftersom rörlighet inte är mannens starka sida utvecklades denna klass. Här är alla ”stelast” och kan utveckla sin yoga i en sluten grupp. En härlig Sanayoga klass som innehåller lite av allt där vi letar upp och stärker svaga länkar. Optimal träning för kropp och knopp. För anmälan krävs specialkort 10ggr 2000kr. Kontakta oss för att testa en gång gratis innan du bestämmer dig.
 

*FR (FoamRoller): Ett par övningar med en rulle hjälper kroppen släppa på spänningar. 

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.