Yoga

 

SANAYOGA

Du kan aldrig uppnå optimal hälsa utan att röra på dig. Du skall därför välja något som du tycker är roligt och är givande på alla sätt. Hos oss har du tillgång till Sanayoga som vi anser vara perfekt för kropp och själ. Vår Sanayoga som betyder "sund och förnuftig” är en yoga som stärker kroppen inifrån och ut, förbättrar hållning, förbättrar balans och koordination, ökar smidighet, ger ökad kroppsmedvetenhet, ökar mentalt fokus samt höjer prestation. Hanna Larsson har format och skapat vår Sanayoga som vi står bakom. Utifrån sina mer än 25 års arbete med hälsa, livsstil och rörelse har hon byggt en yoga som möter de flesta obalanser vi bär på. Stort fokus läggs på balans mellan kroppens fram- och baksida, leta efter svaga muskler och stärka upp dem, stabilisering av leder, ligament och höfter, balans mellan rörlighet och styrka osv. På våra yogaklasser övar du styrka, balans, andning och rörlighet samtidigt som du stressar av mentalt. Perfekt att kombinera med annan träning om så önskas också. Vi tycker du skall träna vår Sanayoga för att lära din kropp att röra sig rätt. Därefter kan du använda den som enda träning eller komplettera den med annan träning. Välj mellan olika varianter: Sanaflow, Sanadetox, Sanaslow, Sanacore, Sanaenergize, Sanafoundation m.fl. 

Våra klasser fungerar för alla men lyssna på din kropp och anpassa efter din egen nivå, där du befinner dig just nu. Skala bort vad du vill göra på mattan och fokusera istället på vad din kropp behöver genom att lyssna på den. Yoga aldrig när du är sjuk eller känner att energin är för låg. Då behöver du istället mer vila, återhämtning och sömn.


 • Bokningsvillkor våren 2018 Fri artikel

  Vi korrigerar bokningsvillkoren våren 2018.

 • Yoga på hotellrum Fri artikel

  Jag ser alltid möjligheter med att yoga var jag än befinner mig. Jag har yogat på många olika ställen under åren, ibland får knappt yogamattan plats och ibland har jag mycket space.

 • Sluta kämpa Sana

  Är du en person som tror att du måste kämpa i allt du gör? Som aldrig blir nöjd utan hela tiden måste göra mer? Om jag säger till dig att du kan sluta kämpa och istället ta det det lugnt och lyssna på kroppen, vad känner du då? Vad säger du om att försöka vara i nuet varje dag och så mycket som möjligt? Att vara här och nu är mitt mål i allt jag gör nu för tiden. Jag s&a...

 • Ger Sanayoga kondition? Sana

  När jag skapade Sanayoga så ville jag ha en sådan optimal träningsform som möjligt. Eftersom jag är väldigt mån om att själv kunna träna hela min kropp varje vecka så finns i Sanayoga allt jag behöver och det är hur smidigt som helst. Underbart med allt förpackat i en och samma träningform och dessutom lika mycket träning för mitt sinne och mentala hälsa. Vad är det då i Sanayoga som ger k...

 • Länk - träning Sana

  Vi blir aldrig starkare en vår svagaste länk och träning är en av åtta länkar till optimal hälsa. Kroppen behöver få röra på sig dagligen eftersom den är skapt för detta. Det kan vara allt från promenader till hård fysisk utmaning. Det kan vara yogaträning, posturalträning, träning med vikter, löpning osv. Det viktiga är att hitta något som passar just dig och som du tycker är ...

 • Skador Sana

  Varför läker sig en del människor sig snabbare än andra? Skillnaden kan vara att kroppen redan har fullt upp med "annat" vilket gör att det blir svårt att dessutom jobba effektivt med att läka en skada. Om kroppen i övrigt är frisk, stark och har ett bra immunförsvar så kommer skador läka mycket mer effektivt.

 • Bokningsvillkor Fri artikel

  Villkor fr.o.m. februari 2017. Bokning av yogaklasser: Ny elev som ännu ej köpt träningskort kontaktar vår reception på 036-184950 för att boka plats. Övriga som köpt kort får inloggningsuppgifter och kan med dessa boka online. 

 • Posturalterapi Livsstilsklubben

  Idag bjuder jag på någrat korta men mycket effektiva övningar för att stärka din upprätthållande (posturala) muskulatur... I Sanayoga som jobbar vi mycket med Posturalterapi och ser det som en viktig grund. Detta innebär att vi gör rörelser som hjälper kroppen komma tillbaka till rätt balans för att uppnå optimal hållning.  Här kommer några Posturalterapi övningar som du enkelt k...

 • Naturliga rörelser Livsstilsklubben

  Det är tänkt att vi människor skall vara starka och kunna röra oss naturligt! Vi skall kunna förflytta oss på olika sätt genom att bl.a balansera, gå, springa, hoppa, landa, lyfta mm. I Sanayoga arbetar vi med rörelser som hjälper oss att bli mer funktionella, starka och balanserade.

 • Hur Sanayoga blev till Sana

  Tanken med Sanayoga föddes när jag tvingades gå ut från min comfortzon och göra en förändring i mitt liv. Jag visste att det skulle bli bättre än bäst men jag visste inte hur och jag tyckte det hela var läskigt. Min kropp hade sagt ifrån länge men jag visste inte hur jag skulle göra för att förändra. Sakta men säkert blev det klarare för mig att jag var tvungen att göra något helt anno...

 • Meditationens effekter vid viktnedgång Livsstilsklubben

  Ja, du kan tänka dig själv smal och iform. Hur låter detta? Jo, genom att samtidigt med din hälsosamma matplan regelbundet utöva meditation kan du lättare nå dina mål. Själva meditationen i sig är inget magiskt piller men tillsammans med rätt kost kan det hända grejer.

 • Vett och Etikett Sana

  Jag tror på vettiga regler och rutiner när det gäller det mesta. Jag tror att vi människor fungerar bäst när vi vet vad som gäller och inte behöver fundera. T.ex här på centret så flyter allt på som bäst när våra elever vet hur det skall bete sig inne i vår yoga shala (yogarum eller yogalokal). Varje terminsstart så går vi igenom våra s.k husregler och det är faktiskt alltid lika uppsk...

 • Att bli stark Sana

  För mig har det tagit lång tid att förstå att det är stark jag måste bli. Både fysiskt och mentalt! Jag har trott att det räcker med det jag alltid har gjort och utsatt mig för men har insett mer och mer (har med åldern att göra) att det inte har varit tillräckligt. Det handlar om att tro att man kan och aldrig ge upp!

 • Höfter Sana

  Som Yogalärare träffar jag många som har mer eller mindre problem med sina höfter. Jag försöker därför i Sanayogaträningen lära ut hur höften fungerar och ge kunskap hur man bäst arbetar med höften. Så här kommer mina viktigaste punkter som talar om hur man bäst tar hand om denna viktiga kroppsdel.

 • Personlig yoga Livsstilsklubben

  Om du vill utvecklas optimalt i din yoga så behöver du först och främst utöva det regelbundet. Utöver det så behöver du regelbundet "justera" och balansera upp kroppen med en PT yoga (personlig yoga). Det innebär att du tillsammans med yogaläraren får specialträning och en riktig genomgång av hela dig.

 • Få starka handleder Livsstilsklubben

  Varje gång vi gör Sanayoga så belastar vi handleder mer eller mindre. Om dessa gör ont så måste vi stanna upp och se över vad som är orsaken. Låt det inte gå för långt, ta tag i problemet så fort som möjligt.

 • Sanayoga - ett komplett träning för kropp och sinne Livsstilsklubben

  Genom att träna Sanayoga så kommer du att bli vältränad, bygga styrka, stabilisera kring leder, få bättre balans och bli mer rörlig. Samtidigt blir du lugn, harmonisk och mer avstressad i ditt sinne.

 • Yoga för bättre sömn Livsstilsklubben

  Hur mycket sömn behöver vi egentligen? Vad gör kroppen när vi sover? Genom bättre kostval och yoga kan man göra stor skillnad i kroppen. Här kommer lite kunskap, tips och tricks som kan förbättra just din sömn.

 • 5 tips för regelbunden meditation Livsstilsklubben

  Meditation är en viktig del av Sanayoga och det är något som vi inleder våra flesta klasser med. Här kommer några tips om hur meditationen blir till en regelbunden vana.

 • Sanayoga Livsstilsklubben

  Sanayoga betyder "sund och förnuftig yoga". Min egen yoga har äntligen fått ett passande namn som känns så bra i hela kroppen. Den bygger på hur jag ser på Postural Funktionell träning. Det är så fantastiskt när något till slut faller på plats och allt helt plötsligt känns så rätt.

 • Registrering Challengen Jan 2016 Livsstilsklubben

  Vi ber alla respektera att denna aktivitet endast gäller aktiva medlemmar i vår Livsstilsklubb.

 • Rörelser - Länk nr 3 Livsstilsklubben

  Lika viktigt som att äta rätt och tillbringa tid i sol och dagsljus så måste vi också röra på oss. Nu är det dags att gå igenom länk nr 3

 • 7 effekter av att utöva yoga dagligen Sana

  Yoga har blivit mer eller mindre en "trend" i fitness industrin av alla åldrar. Men ändå finns det människor som är skeptiska och har förutfattade meningar om vad yoga egentligen är och hur den kan påverka kroppen.

 • Effekter av att yoga på tom mage Livsstilsklubben

  Att äta eller inte äta innan yogan....det är det som är frågan! Vill du få ut mest effekt, komma i bra form, förbränna fett och helt enkelt få ut maximalt skall du definitivt läsa vidare.

 • Yoga för alla Livsstilsklubben

  Passar yoga verkligen alla? Handlar yoga bara om att sitta ned med korslagda ben? Behöver man inte vara vig för att utöva yoga? Dessa frågor plus många fler får vi ofta svara på och jag tror dessutom att många människor funderar utan att ställa frågan till något som faktiskt vet.

 • Riktig yoga? Livsstilsklubben

  Det finns många olika åsikter om yoga och bl.a. vad som räknas som "riktig" yoga och inte. Ibland får jag höra från elever att de kan lika gärna gå på ett "corepass" på gymet istället för att exempelvis gå på på något av våra "flowyoga" klasser.

 • Bästa starten på dagen Livsstilsklubben

  Du har precis vaknat och är redo för att stiga ur sängen och starta din nya dag. Men vänta en stund! Innan du kliver ur sängen är det ett ypperligt tillfälle att praktisera lite mindfulness...

 • Flow Livsstilsklubben

  Den yogan som jag utövar och "brinner för" kallar jag för Flow. Vad är då det för typ av yoga? Det är en fysisk yogaform som består av dynamiska serier av olika rörelser. Dessa länkas samma med en djup och kontrollerad andning. Ofta stannar man upp i en serie och tränar teknik, balans, styrka, koordination mm. Övergångarna från en rörelse till den andra kallas flow och är viktiga för att pas...

 • Älska din yogamatta Livsstilsklubben

  DU behöver inte vara flexibel, du behöver inte kunna lägga foten bakom huvudet och du behöver inte ens kunna nudda dina tår. Du behöver heller inte kunna stå på händer eller meditera en timme varje dag. Du behöver helt enkelt inte göra något mer än att vara dig själv och lyssna på din egen kropps signaler. Om du kan andas så kan du göra yoga och få fördelar av en starkare, vackrare kropp...

 • Yoga anatomi - lotusposition Livsstilsklubben

  Många elever gör samma misstag när de försöker lära sig att sitta i lotusposition. De fokuserar för mycket på att stretcha utsida höft och glömmer att "öppna" upp andra muskelgrupper runtom höftleden. Utsidan behöver absolut också arbetas med, men nyckeln sitter i att arbeta med hela höften på ett balanserat sätt. Jag kan inte lova att du kommer kunna göra lotusposition men genom att prakti...

 • 5 vanliga misstag när man utövar yoga Livsstilsklubben

  Jag har utövat yoga i över 15 år samt undervisat nästa lika länge. Under alla dessa år har jag fått massor av erfarenhet om vad som både är bra och dåligt när man utövar yoga. Mycket av det som sker och upplevs på yogamattan är likt det som händer i vårt vardagliga liv. Det gäller därför i yogan att vi tränar oss på att lyssna in, ha tålamod och ta ett steg i taget. 

 • Baddha konasana/ Bound angel pose/ Fjäril position Livsstilsklubben

  Inte tid att göra din yoga? Då finns det en yogarörelse som du smidigt kan göra när som helst och var som helst. Den tar endast 1-5 minuter och heter Baddha konasana, Bound angel pose eller Fjäril position på svenska.

 • Att börja meditera Livsstilsklubben

  Att starta en regelbunden meditationsträning kan ibland vara svårare än att börja praktisera yoga konsekvent. Varför då? När man mediterar gör man ju ingenting - just det, ingenting, det är det som kan vara det svåra. När vi praktiserar yoga gör vi ju olika asanas (rörelser) som vi binder ihop med andningen och genom det får ett flöde som vi kallar vinyasayoga. Genom att fokusera på rörelser, andning, kr...

 • SMR Foamroller Livsstilsklubben

  Jag och många med mig har blivit ”hooked” på foamrolling. Vi har introducerat det på klasser i yogacentret och jag själv har nu använt mig av det i drygt ett år. Jag känner en stor förbättring i kroppen och är inte alls lika spänd runt mina ”problemområden” längre.

 • Vad är egentligen Yoga? Livsstilsklubben

  Jag förespråkar en så naturlig kost som möjligt, rent dricksvatten, frisk luft, tillräcklig sömn, vila, dagsljus, sol, positiva tankar och yoga som enda träning eller som ett komplement till annan. Det som är så bra med den fysiska yoga jag utövar och rekommenderar, är att du får både fysisk träning, ökad utrensning för dina inre organ samt att det ger ett inre lugn.

 • Naturlig läkning för onda ryggar Livsstilsklubben

  Många lider idag av ryggbesvär och kronisk ryggsmärta. Detta kan bero på många olika saker.

 • 6 enkla sätt att öka din förbränning och minska i fettvikt Livsstilsklubben

  Ibland kan det kännas som att förbränningen ligger nere och att allt står till. Använd dessa enkla tips för att öka din förbränning och för att få mer energi!

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.