Det är tanken som räknas...

Vare sig vi "tror på det" elller ej så är det våra tankar som allt som oftast ger oss det vi är har eller känner...

Idag är det en bra dag i herr Larssons liv. Jag tänker inte gå in för djupt på varför men det är starkt kopplat till mitt sinne. Jag har aldrig tidigare känt något behov av att fokusera på min egen hälsa, istället har jag lagt allt fokus på att peppa andra och stötta Hanna. Och trots att jag nu fått otrolig ledvärk har jag inte förstått vad som gäller. Jag har som vanligt fått helt klockrena råd men endast valt att ta till mig delar av dessa.

Men ett av stegen är att jobba så mycket hemifrån som möjligt och det har fått tankarna att gå åt rätt håll.

Det har gjort mig lugnare och mer lyhörd. En av mina bästa vänner som i åratal kämpat med ett beroende berättade att han nu bemästrat detta i snart 150 dagar. Det gav mig en riktig tankeställare, om han kan så måste väl jag kunna ta hand om mig i 150 dagar. Berättade detta för honom ikväll när vi pratades vid vilket självklart gjorde honom glad.

Det är en härlig känsla att inse att jag kommit in i nya positiva tankebanor. 

Kosten är exemplarisk där främsta förändringen nog är att jag äter MER än tidigare och detta minskar utan tvekan suget efter fett som annars varit ett gissel.

Jag tar mina örter tre gånger per dag vilket jag slarvat lite med tidigare

Jag startar dagen med bastu och det hjälper min lymfa att rena kroppen från gifterna som är det som stör mina leder. I bastun lyssnar jag på sådant som handlar om egenvård.

Jag studsar på min nya mini-studsmatta varje dag och kör lite posturalterapi så gått det går.

Och en sak som säkert gjort mycket i mitt välmående är att jag de sista nätterna kommit i säng mycket tidigare.

Summan av kardemumman är också att jag är gladare. Jag är mer strukturerad och avsevärt lugnare i sinnet. Detta trots att det händer mycket bakom kulisserna som jag måste hantera.

Har fortfarande markant värk i handleder, fotleder och armbågar och den alternativa vägen tar ju också betydligt längre tid. Men även om det inte rent teoretiskt borde hunnit bli en förändring så undrar jag om inte min vänstra arbåge flirtar lite med mig ikväll..? Den är faktiskt mindre stel och mindre ond... "Kan man vara glad för lite så har mycket att vara glad för", var det inte så han sa Alf Henriksson..?

Men oavsett... Det är väl ändå tanken som räknas?

Tack för att du läser mina tankar!

 Skriven av Petter den 6 september 2017 20:00.

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.