Övergångsdiet

Är detta en artikel om mat för kvinnor i övergångsåldern undrar du kanske nu? Oavsett så uppmanar jag dig att fortsätta läsa för det är bra för vilken som 😜.

 

Om du är riktigt sjuk och i akut behov av läkning så finns ingen tid att förlora. Då är det bara att "hoppa" in i en renande och läkande kostplan med en gång. Men om du ännu inte har hamnat i detta stadie så har du möjlighet att i din takt göra en s.k "övergångsdiet" där du successivt tar bort och ändrar ditt kostintag och livsstil. Här nedan följer en generell plan som du kan prova. Kom ihåg att ta hjälp från kunnig och erfaren coach och laborera inte själv med kosttillskott och ev mediciner. Om du går under läkarbehandling skall du alltid rådgöra med honom/henne innan du börjar.

Det första vi plockar bort är det som är mest slembildande och försurande livsmedlet och det är mjölkprodukter. Då menar jag ALLA mjölkprodukter och framförallt de som kommer från ko. Allt som kommer från djurmjölk är extremt slembildande vilket skapar försurning och en grogrund för bl.a parasiter och sjukdom.

Här kommer en lista på försurande och basbildande livsmedel så du kan repetera och friska upp ditt minne:

Försurande:

Kött, fisk, skaldjur, fågel, mjölkprodukter, ägg, soja, "färdigmat", ris, nudlar, pasta, bröd, processad mat, alkohol, socker, sötningsmedel, cigaretter, kaffe, energidryck, bönor, linser, svart te, läsk, och alla upphettade oljor.

Basbildande:

Frukt, bär, grönsaker, örter, nötter och frön.

Andra steget är att antingen ta bort det animaliska proteinet som är så belastande för njurarna, eller plocka bort gluten. Många börjar dock med gluten som känns lättare än det animaliska. Gluten fungerar som klister och fastnar i våra tarmar och skapar inflammation. Genom att utesluta både animaliskt protein och gluten gör att man har tagit ett stort kliv framåt och blivit en vegan som undviker gluten.

Istället har man ökat mängden frukt, bär, grönsaker och en liten mängd nötter och frön. Denna kost har startat upp en rening och kroppen börjar att avgifta sig från slem och toxiner. Ett exempel på frukost kan vara en skål fylld av vattenmelon, läskande och renande speciellt för njurarna 🍉.

Vad är du redo för? Vill du ha hjälp? Tveka inte att kontakta mig redan idag 😘.

 

 Skriven av Hanna den 13 september 2017 06:00.

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.