Näring

SANA NÄRING

Kost, dieter och näring är oftast känsliga ämnen att prata om. Alla vill vi göra rätt och följa den "bästa" dieten oavsett om den passar oss eller inte. Allt som vi stoppar i oss påverkar oss och kan antingen fungera som medicin som bygger upp oss eller ett gift som bryter ned oss. Hos oss kan du lära dig mer om Sana näring och hur det påverkar kroppen. Sana Näring är ingen ny ”diet” utan handlar helt enkelt om kunskapen om vilken näring som passar oss bäst. Faktum är att vi blir vad vi äter och det är den största anledningen till att vi mår som vi gör idag. Det är både viktigt vad vi äter samt hur maten är sammansatt så att den inte stör nervsystem och annan viktigt kommunikation i kroppen. Vi ger dig kunskap om vilken mat som är mest naturlig för oss människor och hur kroppen reagerar på olika livsmedel. Lär dig mer om näringens betydelse, hur den skall kombineras och inspireras att göra små eller stora förändringar i din egen kost. 


 • Kollagen Fri artikel

  Vår hud består till 75% av kollagen och när vi åldras så minskar detta vilket innebär att huden blir mindre elastisk och får rynkor. Även muskler ,senor, benvävnad och ligament består av ca 80-85% av kollagen. Vad kan vi då göra för att bibehålla kollagenet längre upp i åldern?  

 • Hur börjar man en detox? Fri artikel

  Detox har blivit lite av en "innegrej", men vad innebär egentligen en detox och hur skall man börja? I dagens blogg berättar jag lite om hur du kan påbörja en detox på egen hand och vad som egentligen händer i kroppen.

 • Behöver du mer vitamin D Fri artikel

  Får du i dig tillräckligt med vitamin D? Det är nämligen väldigt vanligt att man går omkring med för låga nivåer. Viktigt är också att förstå att man kan känna av denna brist på olika sätt.  

 • Matkombinationer Fri artikel

  Hur vi kombinerar maten spelar en stor roll i vårt mående och välbefinnande. Teorin baseras på att olika mat smälter sämre om man kombinerar det på ett sätt än ett annat.

 • Vem skall undvika gluten? Fri artikel

  Traditionell pizza, kakor, bröd, pasta m.fl innehåller alla gluten. Gluten kommer från ordet "glue" på latin som betyder lim. Gluten är själva proteinet och finns i vete, korn och råg. Detta protein binder samman brödet, pastan eller bakverket och gör det lättarbetat, lättjäst och fluffigt.

 • Cravings Fri artikel

  Har du sk "cravings" (sug efter specifik mat eller annat)? Kroppen är som en dator (biologisk). Den vet när den skall sova, vakna på morgonen, när den behöver gå på toaletten osv. Men varför få vissa "cravings" och vad betyder det?

 • Matdagbok Fri artikel

  En matdagbok är ett fantastiskt redskap för att förstå sig själv bättre, eller ett verktyg att använda tillsammans med sin coach.  För många kan detta vara lite jobbigt i början då man inte vill "se" sina beteenden utan är van vid att "stoppa huvudet i sanden". Men resultatet blir alltid väldigt bra eftersom man lär sig så mycket om sig själv när man både skriver och...

 • Övergångsdiet Fri artikel

  Är detta en artikel om mat för kvinnor i övergångsåldern undrar du kanske nu? Oavsett så uppmanar jag dig att fortsätta läsa för det är bra för vilken som 😜.

 • Varför blir man sjuk? Fri artikel

  Ibland verkar det krångligt att hålla sig frisk. Många tycker att de får "offra" för mycket för hälsan och att det inte är "värt" det. Jag vill påstå att det inte handlar om att avstå något utan det handlar istället om att få det absolut finaste man kan få - HÄLSA och ett LYCLIGARE liv.

 • Svarta vinbärspulver Fri artikel

  Den så vanligt förekommande nordiska bärbusken med det svarta guldet, svarta vinbär, har vi med all anledning till att fortsätta sätta i oss även under årets mörka månader. Dessa bär är fullproppade med vitaminer, mineraler och antioxidanter. De har har även en hög andel av antocyaniner (starka antioxidanter som finns i växter, bär och frukter som ger dess färg). Vi hittar vitaminerna A, B3, C, E, Omega...

 • Är du rädd för kolhydrater? Fri artikel

  Många människor är rädda för kolhydrater och tror att dessa skall göra dem tjocka och sjuka. I denna artikel skall jag berätta lite mer om olika typer av kolhydrater, varför vi behöver dem och varför vi inte skall undvika dem

 • Makronäringsämnet protein Fri artikel

  Protein är byggnadsmaterialet i kroppen. Huden, skelettet, muskler, hår, naglar och bindväv är alla uppbyggda av proteiner. De flesta hormoner och enzymer är också uppbyggda av proteiner. Proteinbehovet skiftar i livet beroende på ålder och aktivitetsmängd. Många människor är oroliga att de inte får tillräckliga mängder från kosten. Saken är den att det inte är så svårt att få i ...

 • Antiinflammatorisk kost Fri artikel

  Åldersrelaterade sjukdomar har alla samma grundorsak: kronisk inflammation. Kroniska inflammationer gör dig mottaglig för kroniska sjukdomar som t.ex övervikt, reumatiska sjukdomar m,fl. Viss mat fungerar antiinflammatoriskt och kan sänka inflammationer och också skydda kroppen för att få inflammationer.

 • Nutritarian Fri artikel

  Jag gillar skarpt Dr Joel Fuhrman och delar många av hans åsikter. Häromdagen lyssnade jag på en föreläsning som han höll via ett webinar. Då pratade han bl.a om att han tycker vi skall kalla oss för nutritarianer istället för exempelvis vegan, vegetarian osv. Detta gillade jag väldigt mycket 👍

 • "The dirty dozen" och "clean fiteen" Fri artikel

  Ett dussin frukter och grönsaker innehåller väldigt mycket mer pesticider (gifter) och dessa bör man undvika köpa om de inte är ekologiska. Sedan finns det ett femtontal som innehåller så lite att de inte behövs köpas ekologiska.

 • Härliga gröna grönsaker Sana

  Gröna grönsaker är det som fattas mest på våra tallrikar och lunchlådor idag. Genom att införa mer gröna blad i vår kost så kommer både hälsan och immunförvaret stärkas.  Dessutom kommer mer grönt att minska begäret efter mat som gör dig sjuk.

 • Detox Sana

  Överallt i vår omgivning finns det miljögifter, kemikalier och andra gifter. I allt från maten vi äter, vattnet vi dricker, luften vi andas, hudprodukter vi smörjer på huden samt belastning av stress. Det är självklart att vi rengör, rensar, tvättar och städar våra hem, bilar, våra kläder mm. (tyvärr oftast med kemikalier). Men tyvärr inte lika självklart att göra detta på insidan......

 • Länk - näring Sana

  Vi blir aldrig starkare än vår svagaste länk! Här kommer en beskrivning och mer kunskap om länken näring.

 • Varning för hårt upphettad mat Livsstilsklubben

  Brittiska myndigheter (Brittiska Food Standards Agency FSA) varnar för rostat bröd. De menar att folk konsumerar för mycket akrylamid och varnar därför nu för bl.a chips, rostat bröd och stekt potatis. År 2002 slog svenska Livsmedelaverket larm om förhöjd cancerrisk för personer som äter chips, pommes frites och andra livsmedel som innehåller akrylamid.

 • Fasta gör susen Livsstilsklubben

  Jag fastar regelbundet! En gång per vecka 24-36tim och varje dygn 16-18tim. Detta har jag nu gjort regelbundet under flera år och det har gjort att jag har klättrat upp nya steg på min hälsostege. I denna artikel berättar jag mer om fördelar med att regelbundet låta kroppen avstå från ätande.

 • Kickstart med raw food Sana

  Är det kanske dags att "starta om" få ny energi och bli friskare? Då är det absolut bästa och faktiskt enklaste sättet att äta endast rawfood under 5 dagar.

 • Granatäpple - superfood Livsstilsklubben

  Granatäpplen är väldigt populära och kända för att innehålla mängder med antioxidanter. Det som kanske många inte vet är att de är bra för att motverka/eleminera gallstenar, njursten, cystor och andra tumörliknande knutor.

 • Blåbär = superfood Livsstilsklubben

  Blåbär innehåller mängder med antioxidanter och det sägs att det har mest näring av allt som finns på jorden. När vi äter blåbär regelbundet så kan detta superbär hjälpa oss att renas och läkas.

 • Candida Livsstilsklubben

  Alla männsikor har candida som är en funktionell svamp som lever i matsmältningskanalen och hjälper till med matsmältning och upptag. Dock kan denna svamp ibland alliera sig med andra organismer och sjukdomar och ställa till besvär i kroppen. Detta kan bero på att man någon gång har slagit ut systemet genom att t.ex ätit antibiotika, användt p-piller, stressat, varit nedsatt i immunsförsvaret osv. Hur får man då...

 • Dadlar Livsstilsklubben

  Jag älskar dadlar och framförallt medjooldadlar som är "kungen" av alla dadlar. Det finns mer än 1500 sorter beskrivna. En av de vanligaste sorterna är Deglet Noor från Nordafrika.

 • Frukt Livsstilsklubben

  Äter du tillräckligt med frukt och bär? Frukt och bär innehåller den mesta mängden antioxidanter man kan tänka sig. Vi är designade att äta frukt och dessa hjälper oss bl.a att skydda från fria radikaler. Dessa antioxidanter renar också levern från gifter. Genom att öka ditt intag av frukt ger du din kropp mer näring. Med mer näring blir du friskare, yngre, piggare och starkare 👍

 • Grönsaker Livsstilsklubben

  Kvinnor som äter mer grönsaker uppvisar lägre risk för bröstcancer. Detta enligt en studie som publicerats i tidskriften Amercan journal of Clinical Nutrition. Jag har märkt att många av mina klienter och elever tror att de äter tillräckligt med grönsaker men egentligen så gör de inte det. Det är nämligen svårt att få i sig stora mängder och därför brukar jag rekommendera smoothies. Genom att...

 • Frukt och grönt kan läka kroppen Livsstilsklubben

  Kroppen älskar dig villkorslöst. Dag ut och dag in arbetar alla system i kroppen för dig utan at klaga! Immunförsvaret är ständigt redo att gå till angrepp om det behövs! Allt detta tar vi för givet och vi fortsätter att stoppa i oss saker som stör detta fantastiska arbete. Så småningom tar det här ut sin rätt på kroppen. Det börjat smått och växer sig sedan större och större. Trot...

 • Groddning Livsstilsklubben

  När vi groddar så väcker vi livet i den lilla grodden och den börjar spira av kraft och energi. Dessutom innehåller groddar massor av näring och klorofyll som dina celler älskar! I denna artikeln beskriver jag hur du enkelt groddar mungbönor. Ha dem på sallad, soppa, smoothies, grytor, röror och dressingar.

 • Glad mage och tarm Sana

  Mage och tarmsystem är viktigt för vår hälsa och påverkar kroppen mycket. Immunförsvaret sitter till stor del i magen och påverkas mycket av vad vi äter och hur vi tar hand om oss själva. Genom att minska eller ta bort vissa livsmedel kan vi få en mycket bättre fungerande mage.

 • Hjälp din kropp med en hälsovecka Livsstilsklubben

  Alla vet vi väl innerst inne att vi borde ta hand om oss själva bättre. Men ibland är det lättare sagt en gjort. Livet består av ett fullspäckat schema och todo listan bara växer och växer. I allt detta så är det ganska vanligt att du själv kommer allra sist. Kroppen pratar alltid med oss på olika sätt men det är inte alls säkert att vi hör hur mycket signaler vi än får.... Så för att...

 • Meny för Detox och vitalitet Livsstilsklubben

  Vill du hjälpa din kropp att detoxa? Pausa från ditt vanliga ätande? Läka din kropp från inflammation eller skador? Få mer energi och immunförsvar? Här kommer en perfekt meny som du kan prova, gärna i en månad för maximal effekt. 

 • Spirulina - magisk alg Livsstilsklubben

  Grön är färgen på vitaliserande mat och dryck. Du kan välja på broccoli, kål, ruccola, spenat, avokado m.fl. Du kan dricka som smoothies, juice eller äta som sallad. Ju mer du laddar kroppen med nyckel ämnen desto större chanser till optimal hälsa. Om du vill superladda kroppen skall du dessutom lägga till 1msk spirulinapulver eller 10-12st spirulinatabletter dagligen.

 • Magnesium miraklet Livsstilsklubben

  Denna artikel innehåller mängder med anledningar varför du skall äta magneium och varför denna mineral är livsnödvändig.

 • Äter du tillräckligt med enzymer? Livsstilsklubben

      I denna artikel får du veta mer om de livsviktiga enzymerna. Bl.a hur de påverkar kroppen, ger energi, bryter ned maten, hjälper näringsupptaget, föryngrar dig, motverkar inflammationer, lindrar smärta och mycket mer.

 • Chiafrön Livsstilsklubben

  Chiafrön är ett riktigt superfood som är rikt på omega-3, protein, fibrer, magnesium, kalcium, kalium och zink. Chia har använts sedan urminnes tider av Aztekerna och har sitt ursprung i Mexiko.

 • Vatten Livsstilsklubben

  Vi blir vad vi äter, dricker, sätter på huden, andas in och tänker. När det gäller vatten så är det t.o.m. viktigare än mat. Vi klarar oss inte många dagar utan vatten men flera månader utan mat.

 • Starta med citron Livsstilsklubben

  De flesta känner nog till att citroner innehåller mycket vitamin C (en citron innehåller ca 30-40mg). Vitamin C är bra för massor, bl a för att motverka lågt immunförsvar, rynkor, ögonsjukdomar, nedbrytning av muskulatur mm. C vitaminet skyddar helt enkel cellen från fria radikaler vilket gör att den istället för att åldras och brytas ned kan hålla sig frisk och motståndskraftig.

 • Dags för Detox? Livsstilsklubben

  Vad innebär egentligen detox och vad händer i kroppen när den detoxar? Här får du veta mer och kanske bli inspirerad att påbörja en själv.

 • Älskade örter Livsstilsklubben

  Förutom växtbaserad kost så är jag ett stort fan av örter för att läka och detoxa min kropp. Örter växer i naturen och har fantastiska egenskaper. Självklart är maten grunden och det absolut viktigaste, men ibland behövs den där extra "pushen" för att riktigt rensa ut eller hjälpa organen återställa sig.

 • Vad jag äter under en dag! Livsstilsklubben

  Många undrar hur jag själv väljer att äta som dagligen inspirerar andra mäniskor att göra bättre matval. I denna artikel kan du få tips och idéer om hur du själv kan äta under en vanlig dag om du som jag är en glutenfri vegan.

 • Banana Island Livsstilsklubben

  Vad är det egentligen för ö den där Banan Ön? Vilka resor går dit? Var exakt ligger den? Så tänkte i alla fall jag när jag första gången hörde namnet. Senare fick jag reda på att det inte fanns någon Banana Island på riktigt. Det var helt enkelt en form av hälsosam detox och man sa att man åkte dit när man hade beslutat sig för att köra en kur.

 • Låt din mat vara enkel Livsstilsklubben

  Du påverkas av allt du äter, dricker, andas in och lägger på din hud. Men vilken mat är egentligen allra bäst för kroppen och finns det någon typ av mat som ingen skall äta? Eftersom många idag känner sig förvirrade över alla olika typer "kostråd" som finns att välja på så vill jag inspirera och ge dig mer kunskap. Därefter så får du själv göra ditt val.  

 • Varför högt intag av salt är dåligt för din hälsa Livsstilsklubben

  Många människor tänker på salt som något nyttigt och speciellt när man väljer mer naturliga salter som t.ex himalayasalt, örtsalt, havssalt, mineralsalt m.fl. Är dessa salter verkligen nyttiga och var någostans kan man annars få i sig bra salt?

 • Healing Crisis Livsstilsklubben

  Vad innebär egentligen "Healing Crisis"? Kan man bli sämre innan man blir bättre? Är det skadligt för kroppen? Vad skall jag göra om jag drabbas? I denna artikel reder jag ut detta lite mer.

 • Optimal mat Sana

  Jag förespråkar ju en kost av övervägande frukt och grönt. Men vad är då allra bäst av alla grönsaker, bär och frukter. Kom ihåg att detta är överkurs och att du känner dig nöjd om du redan nu äter mycket frukt och grönt!

 • Detoxsymtom Sana

  Detox är något som idag har blivit väldigt populärt. Många har testat att "rena" kroppen på olika sätt. Det kan vara allt från att fasta, till att äta 100% raw, dricka enbart gröna smoothies eller göra andra former av "kurer". Toxiner sitter oftas i våra fettceller men kan också finnas muskler, inre organ, blod och annan vävnad. Men vad händer egentligen när kroppen gör sig av med al...

 • Näring - Länk nr 1 Livsstilsklubben

  Din hälsa är aldrig starkaste än din svagaste länk. Det snabbaste och bästa sättet att må bättre är att ta reda på den svagaste länken och fixa den först! Vi börjar att beskriva länk nr 1 som är Näring.

 • Fasta Livsstilsklubben

  Fasta Nu är det ju ganska "inne" med att fasta! Många människor kör den s.k 5:2 dieten med förutbestämda dagar som de fastar. Men hur ser då jag som näringsterapeut på detta?

 • Vad är det för fel på jordnötter och cashewnötter? Livsstilsklubben

  Nötter är väl hur nyttigt som helst och bara att äta hur mycket man vill av? Stopp och belägg!!! Nötter innehåller en väldans massor av fett och jordnötter och cashewnötter skall vi helst undvika helt. Läs mer nedan om varför.

 • Kokosvatten Livsstilsklubben

  Har kokosvatten lika magisk effekt som kokosoljan för hälsan? Absolut, men skillanden är att den kan du använda på insidan eftersom den inte innehåller något fett. Idag kan du hitta kokosvatten i stort sett överallt i olika utförande och varianter. Jag vill påstå att jag har hittat den absolut bästa :)

 • Förebygga sjukdom med rätt näring Livsstilsklubben

  Alltför ofta väntar vi tills sjukdomen drabbat oss innan vi ändrar våra ät- och livsstilsvanor. På Livsstilsklubben vet vi hur bra du kan må om du tar hand om dig och ser till att försöka må så bra som möjligt. 

 • Är rawfood och vegankost hälsosamt? Livsstilsklubben

  Bara för att någon väljer att äta rawfood eller en vegansk måltid så betyder inte detta att det är hälsosamt. Idag (2015) är det lite trendigt att äta denna typ av mat och det dyker upp fler och fler restauranger/fik och även kokböcker som erbjuder detta. 

 • Kosttillskott och superfoods för alla Livsstilsklubben

  Jag har skrivit om vikten av kosttillskott tidigare men det tål att upprepas. Eftersom maten vi äter idag är så fattig på näring och våra jordar är utarmade på vitaminer och mineraler så behöver alla komplettera med extra näring. I denna artikel förklarar jag mer samt ger dig tips på vilka jag anser är grunden. Dessutom är det bra att ytterligare berika sitt näringsintag med sk. superfoods som bå...

 • Nässla Livsstilsklubben

  Har du någon gång provat att dricka juice/smoothie med nässelpulver? Jag har på senaste tiden blivit väldigt förtjust i detta gröna blad som innehåller ca 70st nyttiga ämnen. Nässlan är en mineralrik grönsak som förutom mineraler innehåller vitaminer, antioxidanter och klorofyll.

 • Lyckas att gå ned i vikt Livsstilsklubben

  Det finns nog ingen diet i världen som funkar om du inte får med "helheten" och gör en livsstilsförändring. Det är också viktigt att ta ett steg i taget och inte "rusa" på allt för snabbt fram, risken är annars att man tappar greppet och faller tillbaks i gamla hjulspår igen. Yogan kan lära oss så mycket om oss själva och framförallt göra oss mer medvetna om vår kropp. Ju mer medvetn...

 • Blåbär förbättrar blodtryck och minskar kärlstelhet Livsstilsklubben

  Ny studie som publicerats i Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics visar hälsovinster med att lägga blåbär till kosten. Forskare lottade 48 post-menopausala kvinnor till att antingen äta 22 gram frystorkade blåbär i pulverform eller lika mycket pulver utan blåbär.

 • Pau D'arco the Livsstilsklubben

  Känner du dig trött, sliten och lite "halvsjuk"? Har du prövat det mesta utan resultat? Har du katarrer? Infektioner? Hudbesvär? Reumatiska besvär? Mag- och matsmältningsbesvär? Svampsjukdomar? Har Du någonsin hört talas om Pau D'arco (bark från ett sydamerikansk träd?

 • Periodisk fasta Livsstilsklubben

  De flesta av oss har inpräntat i ryggmärgen att frukosten är det viktigaste målet. Vem har inte hört följande uttryck "Ät som en kung på morgonen, en prins på lunchen och en fattigman på kvällen"? Faktum är att den biologiska klockan egentligen är inställd på att kroppen bör få i sig de flesta kalorierna på kvällen. Detta är alltså raka motsatsen till mångas &quo...

 • Gluten - kan påverka din hälsa negativt Livsstilsklubben

  Gluten är ett protein som finns i vete, korn, råg, dinkel, bulgur, couscous, pasta  och i många typer av processad mat. Du kan också hitta det dolt i allt från energibars, frukostmat, sojaprodukter, färdigmat mm. Gluten skapar inflammatoriska processer i tarmen och hindrar upptag av annan föda och är försurande. Även om du inte tror att du har problem med gluten så är det ändå något som stör din kropp ...

 • Signaler när det är dags att "städa" kroppen Livsstilsklubben

  Din kropp har kanske "pratat" med dig sista tiden. Har du lyssnat på den? Det finns några signaler som är tecken på att din hälsa inte är optimal. Signaler som tyder på att kroppen är överbelastad och att du behöver en rening.  

 • Forskning om mättnad och minskat sötsug Livsstilsklubben

  Forskare vid Lunds universitet har de senaste åren presenterat resultat kring viktnedgång med hjälp av spenat. Det verkar vara så att ett ämne i spenaten, thylakoider, tycks öka produktionen av mättnadshormoner. Nyligen presenterades den första långtidsstudien (september 2014) på människor och resultaten är entydiga.

 • Vårda dina njurar Livsstilsklubben

  Kanske tänker du inte så mycket på dina njurar, de skall helt enkelt bara fungera tycker du. Om du tränar yoga så kanske du någon gång har hört att du skall andas in i dina njurar och du har ingen aning om vad som egentligen menas. Det är nämligen så att dina njurar är som två starka och grovarbetande hästar som spelar en stor och viktigt roll i våra kroppar. De sitter placerade precis under bröstkorgen...

 • Flytande detox 3 dagar eller mer Livsstilsklubben

  Hör du till den skaran av människor som skulle vilja göra en detox men liksom inte får "tummen ur". Det finns hela tiden något annat som gör att du väljer att avstå. T.ex. restaurangbesöket med väninnan, släktträffen, kickoffen med jobbet eller kanske helt enkelt "fredagsmyset". Oavsett vilket skäl du har så är det ju bättre att göra en liten och kort "detox" än inge...

 • Låt livsstilen bli din skönhetsvård Livsstilsklubben

  Alla vill väl få yngre, fastare och friskare hud helt naturligt. Supermat, vatten,  yoga,  tillräckligt med sömn och naturlig hudvård gör din hud vacker och glimrande. Här kommer mina 12 bästa råd för att din hy skall bli så optimal som möjligt.

 • Skönhetsmat - bipollen Livsstilsklubben

  Äkta skönhet kommer inifrån och påverkas av allt vi stoppar i oss. Ett ämne som fullkomligt svämmar över av bra näring är bipollen som genom att intas regelbundet ger skönhet, energi och "glow".

 • Hälsa för ett vackert hår Livsstilsklubben

  Risigt, tunt och glanslöst hår som dessutom trillar av är inget någon önskar sig. Men om så ändå är fallet är det ett tecken på att något inom kroppen är i obalans. Jag själv har fått ett mycket längre och vackrare hår sedan jag började ta hand om mig själv bättre på alla plan. Genom rätt näring, tillskott, träning, sömn, rätt andning mm. så kan vi p...

 • Juice kur Livsstilsklubben

  Att regelbundet göra en juicekur hjälper kroppen att bibehålla formen, ökar energin, minskar sötsug, eliminerar uppsvälldhet och svullnad i kropp och mage. Det är också ett bra sätt att "ta nya tag" och öka motivationen för att hitta tillbaks till optimal hälsa igen. Det kan kännas frestande att börja med en gång men kom ihåg att det krävs vissa förberedelser. Särskilt viktigt om du...

 • Rawfood på rätt sätt Livsstilsklubben

  Rawfood har länge hyllats i USA där kändisar höjer den råa maten till skyarna. Det handlar om viktminskning, vackrare hy, glänsande hår, ökad energi, mental klarhet, känslomässig balans och minskad "cravings" och det är bara några av fördelarna. Det populära sättet att äta har även fått fäste här i Sverige. Här öppnas allt fler rawfood kaféer, många lun...

 • Magnesium Livsstilsklubben

  I kroppen finns normalt 20-30 g magnesium varav hälften i skelettet. Magnesium ingår i mer än 300 olika enzymer som reglerar energi- och proteinomsättningen. Magnesium är ett grundämne kroppen behöver som byggsten. Magnesium är en av de viktigaste mineralerna för olika metaboliska processer. Magnesium är viktigt för funktionen hos muskler och nerver.

 • Hur man börjar äta bättre Livsstilsklubben

  När jag får en ny klient som vill förändra sin livsstil så börjar jag alltid med att ställa mängder med frågor. Detta för att säkerställa var någonstans personen är just nu och var någonstans personen är på väg. Är personen ifråga riktigt sjuk och i obalans så finns det ju inte så mycket att vänta på eller välja på, det är helt enkelt bara att k&oum...

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.