Att förändra attityd och inställning

Vår verklighet är som oftast baserad på vad vi tror och tänker om oss själva och detta stämmer inte alltid med sanningen. Vi tenderar att tänka och ha inre föreställningar om hur vi är, vad vi kan, vad vi inte kan som i sin tur kan hindra oss från att växa och utvecklas som människor.

När vi förstår detta så har vi större möjlighet att se varför vi inte är riktigt nöjda med vår självbild, hälsa och liv.

När du t.ex skall nå ett mål så handlar det jättemycket om vad du säger till dig själv och vad du hör andra säga om dig som påverkar om du kommer lyckas att nå målet eller inte. Genom livet har vi skapat en bild och verklighet om oss själva som väldigt många gånger inte alls är sann.  Nyckeln till att nå sina mål är därför att skapa en ny "sanning" och det första steget dit är att arbeta med det som håller oss tillbaka. Här nedan följer en bra övning du kan göra för att förändra ditt intränade beteende och vanemönster.

1. Skriv ned tre negativa tankar som du har om hur du uppfattar dig själv. (ex. jag är inte bra på matte, jag är dålig på att planera, jag är lat, jag har dålig koll på pengar)

2. Hur har dessa negativa saker format dig?

3. Vad är det som har fått dig att börja tänka/vara så?

4. Hur länge har du tänkt/haft detta beteende?

5. Finns det något som är sant i dessa påståenden om dig själv? Skriv isåfall ned dem.

6. Skriv ned hur ditt liv skulle kännas och vara om du inte hade dessa tankar om dig själv.

7. Vad skulle du vinna på att ändra dessa tankar?

8. Vad behöver du studera, planera och göra för att förbättra dessa områden?

9. Vad är det första steget du kan ta redan nu?

 

Lycka till!!!!!

 Skriven av Hanna den 6 december 2017 06:00.

Du besöker Sana.se med en gammal version av Internet Explorer. Tyvärr fungerar inte sidan tillfredsställande i Internet Explorer version 9 eller lägre.
Du kan antingen uppdatera Internet Explorer via Windows Update, eller installera Google Chrome eller Firefox.